Starta ditt internetföretag

Internet är en omfattande plats som liknar jorden som den såg ut för några århundraden sedan, i den meningen att det fortfarande är ett ganska outforskat område.

Verkligen, trots att det bokstavligen finns tusentals om inte miljontals spelare, faktum kvarstår att det finns många områden i internetföretag som inte ens har blivit tittade på av många människor, och även dem som har blivit överrösta med konkurrenter erbjuder vinstmöjligheter för en helt ny folksamling av online företagsentreprenörer.

En vanlig missuppfattning många människor har är att nuförtiden är det för stor konkurrens på internet och en nykomling kan inte förvänta sig att vinna över större företag och mer vana internetförtagsägare.

Den här uppfattningen är helt skild ifrån verkligheten, för som jag sagt förut, det finns många spelare just nu som utnyttjar olika sätt att tjäna pengar online, men även i deras närvaro finns det för mycket verksamhet som kan göras och för många nischer att fylla.

Personligen startade jag en verksamhet som dotterbolagsmarknadsföring för inte så länge sen, och det har varit just den här arbetsmodellen som har låtit mig försörja mig helt på att jobba över internet, och tro mig, jag har provat e-handel,  enkäter, vad som helst, men det var dotterbolagsmarknadsföring som i mitt, då naivt, perspektiv erbjöd den störta vinstmöjligheten.

Du kanske tänker ”ok, men jag slår vad om att du hade någon tidigare bakgrund, eller att du helt enkelt hade tur och hittade en nisch med låg konkurrens”, och jag skulle svara dig ”inget av det ovanstående”.

Först och främst, jag är en advokat, så som du kan tänka dig var varken datorer eller teknik någon av mina starka sidor. Ovanpå det så hade jag väldigt lite tid tillgänglig att kunna jobba på mitt internetföretags projekt, eftersom att jag var begravd i mitt arbete som advokat.

Hursomhelst, jag började tackla dotterbolagsmarknadsföring ett steg i taget, brydde mig aldrig om hur mycket pengar jag tjänade, eftersom att jag var medveten om att resultaten inte skulle komma direkt, det är bara så företag fungerar när du precis har börjat.

Ett dilemma som jag hade var: skulle jag välja ett som vissa kallar ”oskulds nischer” eller skulle jag välja en mer populär nisch, för som du kanske har gissat, det första alternativet har mindre konkurrens, men å andra sidan kanske inte har samma antal hungriga utsikter som väntar på ditt meddelande, medan de mer populära nischerna kan ha en hel busslast med människor som konkurrerar dig, men å andra sidan kommer du ha en stor folkmassa med hungriga köpare.

Så svårt som det verkade vid den tidpunkten, så valde jag att gå för det andra alternativet, och vet du vad? Inom bara ett antal dagar hade jag börjat sälja, eftersom verkligen, jag antar att det fanns hundratals eller kanske tusentals som konkurrerade med mig och antagligen så tjänade många av dem mycket mer pengar än mig, eller kanske inte, jag vet inte, men oavsett, jag fick resultat ifrån mina handlingar.

Jag lyckades göra detta eftersom att jag hade en fördel, jag visste vad jag gjorde. Låter för lätt, eller hur? Men så enkelt som det kanske låter, så är det bara precis så som det var. Under en viss tid, så gjorde jag helt enkelt inte saker på rätt sätt, det fanns många hål i de strategier och metoder som jag använde.

Jag la ner många timmar utav min tid för att försöka ta reda på hur saker fungerade i den här branschen, en ansträngning som har hjälpt mig mycket, men det var bara tills jag fick fördelen att ha tillgång till kvalitativt utbildningsmaterial och källor som saker började gå åt rätt håll.

Vill du lära dig mer om olika sätt att tjäna pengar online, kolla in hemsidor som Cashninja, vilket har som syfte att förse sina läsare med flera sätt att tjäna pengar snabbt.